Gardinguide

Så mäter du längden - Skräddarsytt till ditt exakta mått

Ska dina nya gardiner hänga från taket eller väggen? Vi har samlat dem bästa tipsen till dig för att du ska få rätt längd och finast fall på dina nya gardiner!

Gardinskena i tak

Det är viktigt att ta rätt mått och ange rätt längd inför ditt köp av dina nya gardiner, då detta spelar roll för slutresultatet. Tänk på att många rum kan vara ojämna och därför är det alltid bra att ta olika mått i rummet. Ta alltid det kortaste måttet av dina mätpunkter. Vi syr gardinens längd efter vad du angett i din beställning. Nedan har vi samlat en komplett guide på hur du ska mäta längden på dina nya gardiner!

1. Vill du att gardinen ska släpa på golvet? Följ stegen nedan:

För Wavegardin: Mät höjden från tak till golv och ange det måttet i din beställning.

För Veckbandsgardin: Mät höjden från tak till golv och lägg till 2cm. Ange sedan det måttet i din beställning.

2. Vill du att gardinen ska sväva ovanför golvet? Följ stegen nedan:

För Wavegardin: Mät höjden från tak till golv och dra av 4 cm (då har vi räknat med våra gardinskenor som är 2,5cm höga). Ange sedan det måttet i din beställning.

För Veckbandsgardin: Mät höjden från tak till golv och dra av 2 cm. Ange sedan det måttet i din beställning.

Gardinskena på vägg

1. Vill du att gardinen ska släpa på golvet? Följ stegen nedan:

För Wavegardin: Mät höjden från gardinskenans ovankant till golv och ange det måttet i din beställning.

För Veckbandsgardin: Mät höjden från gardinskenans ovankant till golv och lägg till 2cm. Ange sedan det måttet i din beställning.

2. Vill du att gardinen ska sväva ovanför golvet? Följ stegen nedan:

För Wavegardin: Mät höjden från gardinskenans ovankant till golv och dra av 4 cm (då har vi räknat med våra gardinskenor som är 2,5cm höga). Ange sedan det måttet i din beställning.

För Veckbandsgardin: Mät höjden från gardinskenans ovankant till golv och dra av 2 cm. Ange sedan det måttet i din beställning.

Förminska inte ditt fönster

Fönster är vackra, visa dem! Beroende på hur du hänger dina
gardiner kan du både förminska och förstora intrycket av ditt fönster. En gardinskena som sätts precis vid fönstret kommer göra att gardinerna täcker ganska mycket av fönstret. Detta gör att fönstret ser mycket mindre ut än vad det är. Därför rekommenderar vi alltid att sätta skenan i tak eller så högt upp som möjligt.

Lösning: Höj gardinskenan! Ett enkelt knep som gör stor skillnad. Sätt gardinskenan helst i tak, eller så högt upp som möjligt för att förstora fönstret ytterligare. Dessutom kommer det ge intrycket av en högre takhöjd och ett luftigare rum.

Vill du ha vår hjälp?

Vi hjälper dig på plats med mätning, gardinplanering och tygval. Oavsett om du är en privatperson eller ett företag visar vi dig vägen till det perfekta resultatet. Vi tycker att alla hem och företag förtjänar att ha fina gardiner. Därför erbjuder vi proffshjälp på plats - helt utan kostnad.