Vad är skillnaden mellan Wave och Veckband?

Artikel publicerad på: 17 maj 2023
Vad är skillnaden mellan Wave och Veckband?
Allt Hänga gardiner

Vi på Gardinex erbjuder två typer av gardiner. Wavegardin och Veckbandsgardin. Så, vad är då skillnaden mellan dessa två?

Den stora skillnaden mellan dessa två gardiner är hur den hänger och veckar sig.

Wavegardin

även kallat loungegardiner, karakteriseras av dess böljande vågor som blir symmetriska och jämna på grund av att gardinen hängs upp med rynkbanskrokar på fasta glidavstånd under skenan. Detta möjliggörs på grund av att gliden sitter fast på ett snöre där avstånden är jämna. Vågorna kan anpassas så att de blir mindre eller större och med lämplig textil får man vågrörelsen att bibehållas i draperiets fulla längd. Det är också det sömnadssätt som kräver mest textil för att få till veckningen.

Wavegardiner är oftast sedda i sociala rum för att skapa en modern, harmonisk och lyxig atmosfär. De ser inte bara vackra ut när de är fördragna, utan staplas tillbaka mycket snyggt när de inte används, och hjälper till att maximera ljuset i ett rum. När det gäller installation av wavegardiner behöver den lite mer utrymme på grund av sin form och kommer att ”sticka ut” ca 10 cm från väggen.

Veckbandsgardin

har mer en tät veckning jämför med wavegardinen. Denna gardin hängs upp med fingerkrokar i stället för rynkbandskrokar. Dessa fingerkrokar lyfter gardinen så att den döljer skenan där gardinen hänger, medan rynkbandskrokar låter gardinen hänga strax under skenan.Veckbandsgardinen tar inte lika mycket plats och fungerar utmärkt i trånga utrymmen. Den snäva formen i överdelen bidrar till en avslappnad löshet i underdelen.

Veckbandsgardinen passar i alla typer av rum och fungerar som ett utmärkt val i bland annat sovrum där utrymmet oftast är snävare än i andra rum. De är också ett perfekt val när du vill ha dubbla lager med gardiner, till exempel som ett komplement bakom mörkläggningsgardinen för att skapa den lyxiga hotellkänslan. Detta på grund av att den tar mindre plats vid installation och varje skena ”sticker ut” ca 5 cm från väggen. Sist men inte minst är veckbandsgardinen en klassisk gardin som ger en tidlös atmosfär i alla typer av rum och miljöer.

 

Läs mer om hur man mäter längden på gardiner här.

Dela: