Hänga gardiner

Vad är skillnaden mellan Wave och Veckband?
  • Artikel publicerad på:
  • Artikelkommentarer räknas: 0
Vad är skillnaden mellan Wave och Veckband?
Vi på Gardinex erbjuder två typer av gardiner. Wavegardin och Veckbandsgardin. Så, vad är då skillnaden mellan dessa två? Den stora skillnaden mellan dessa två gardiner är hur den hänger och veckar sig. Wavegardin även kallat loungegardiner, karakteriseras av dess böljande vågor som blir symmetriska och jämna på grund av att gardinen hängs upp med rynkbanskrokar på fasta glidavstånd under skenan. Detta möjliggörs på grund av att gliden sitter fast på ett snöre där avstånden är jämna. Vågorna kan anpassas så att de blir mindre eller större och med lämplig textil får man vågrörelsen att bibehållas i draperiets fulla längd. Det är också det sömnadssätt som kräver mest textil för att få till veckningen. Wavegardiner är oftast sedda i sociala rum för att skapa en modern, harmonisk och lyxig atmosfär. De ser inte bara vackra ut när de är fördragna, utan staplas tillbaka mycket snyggt när de inte används, och hjälper till att maximera ljuset i ett rum. När det gäller installation av wavegardiner behöver den lite mer utrymme på grund av sin form och kommer att ”sticka ut” ca 10 cm från väggen. Veckbandsgardin har mer en tät veckning jämför med wavegardinen. Denna gardin hängs upp med fingerkrokar i stället för rynkbandskrokar. Dessa fingerkrokar lyfter gardinen så att den döljer skenan där gardinen hänger, medan rynkbandskrokar låter gardinen hänga strax under skenan.Veckbandsgardinen tar inte lika mycket plats och fungerar utmärkt i trånga utrymmen. Den snäva formen i överdelen bidrar till en avslappnad löshet i underdelen. Veckbandsgardinen passar i alla typer av rum och fungerar som ett utmärkt val i bland annat sovrum där utrymmet oftast är snävare än i andra rum. De är också ett perfekt val när du vill ha dubbla lager med gardiner, till exempel som ett komplement bakom mörkläggningsgardinen för att skapa den lyxiga hotellkänslan. Detta på grund av att den tar mindre plats vid installation och varje skena ”sticker ut” ca 5 cm från väggen. Sist men inte minst är veckbandsgardinen en klassisk gardin som ger en tidlös atmosfär i alla typer av rum och miljöer.   Läs mer om hur man mäter längden på gardiner här.
Läs mer
Så hänger du dina nya gardiner
  • Artikel publicerad på:
  • Artikelkommentarer räknas: 0
Så hänger du dina nya gardiner
Det kan vara svårt att veta vad som är den rätta upphängningen och hur du får till den. Här är våra bästa tips för hur du ska lyckas med dina nya gardiner. Enkel upphängning Vi vill att det ska vara så smidigt som möjligt att köpa måttbeställda gardiner från oss. Vi har därför förenklat processen för dig och redan gjort allt förarbete som krävs innan du hänger dina nya gardiner! Du behöver inte köpa några krokar till din beställning. Du behöver inte heller trä i några krokar på gardinen. Du får gardinen levererad med rätt antal krokar som redan sitter i. Vi har gjort allt förarbete för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig! Har du dessutom köpt med gardinskena i din beställning så levereras den med rätt antalet glid som matchar krokarna som sitter på gardinen. Dina måttbeställda gardiner är redo för en enkel upphängning direkt vid leverans - utan krav på något förarbete! Få till dem rätta vågorna med wave Börja från vänster sida och sätt i första kroken. Sätt sedan i andra kroken och dra vågen mot dig. Sätt sedan i tredje kroken och tryck in vågen mot väggen. Upprepa sedan processen tills gardinen är upphängd. Sista steget är att kontrollera att första vågen till vänster och den första vågen till höger pekar ut. Om detta är fallet så är upphängningen korrekt. Steama och spraya gardinerna Vi vill tipsa dig om att inte glömma några viktiga detaljer i slutet. Steama gärna gardinerna efter upphängning! En skrynklig gardin kan skapa ett motbjudande intryck av ditt fönster. Avsluta sedan med en sista touch genom att spraya lite linnevatten på dina nya gardiner! Det ger gardinerna en underbar doft och en nytvättad känsla.Köp linnevatten till gardiner
Läs mer
Hur ska gardiner hänga?
  • Artikel publicerad på:
  • Artikelkommentarer räknas: 0
Hur ska gardiner hänga?
Ett av de mest klassiska tipsen när det kommer till hur gardiner ska hänga är att de ska hänga högt. Med detta menar vi att gardinerna gärna får hänga så nära taket som möjligt och sedan falla hela vägen ner till golvet.
Läs mer